Etiketler:

İşkembe Çorbası Tarifi


İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeleri
  • 1 adet dana işkembesi
  • 1 adet yumurta
  • yarım limon
  • Sarmısak
  • Sirke
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla  ince ince kıyın.

Bir kaseye  iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı  soğuk su  koyup  bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız  işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. 

Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip,  çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters