İskender Tarifi
Malzemeler
- 1/2 Kg Kuşbaşı Et
- 2 Adet Soğan
- 3 Diş Sarmısak
- 3 Adet Domates
- 2 Adet Sivri Biber
- Tuz, Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Salça
- 1 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 Adet Pide
- 1 Çay Kaşığı Tereyağı
Üzeri İçin:
- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yaşamak
Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın. 2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın. Küp küp doğranmış 2 adet sivri biber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin. 1 çay kaşığı salça, tuz ve karabiberi ilave edin. Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın.
1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün. Kare biçiminde kesin. Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün. Daha sonra etleri dizin. Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, etlerin üzerine gezdirin.
İskender Kebap, servise hazır.