Etiketler:

İskender Tarifi


İskender Tarifi
Malzemeler

  1. 1/2 Kg Kuşbaşı Et
  2. 2 Adet Soğan
  3. 3 Diş Sarmısak
  4. 3 Adet Domates
  5. 2 Adet Sivri Biber
  6. Tuz, Karabiber
  7. 1 Çay Kaşığı Salça
  8. 1 Su Bardağı Sıcak Su
  9. 1 Adet Pide
  10. 1 Çay Kaşığı Tereyağı

Üzeri İçin:

  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yaşamak
Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın. 2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın. Küp küp doğranmış 2 adet sivri biber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin. 1 çay kaşığı salça, tuz ve karabiberi ilave edin. Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın.

1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün. Kare biçiminde kesin. Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün. Daha sonra etleri dizin. Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, etlerin üzerine gezdirin.

İskender Kebap, servise hazır.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters