Etiketler:

Çökertme Tarifi


Çökertme Tarifi
Malzemeleri:
  • 400 gram Dana Kontrfile
  • 8 Orta Boy Patates
  • Kızartmak İçin Sıvı Yağ
  • 2 Çay Kaşığı Karabiber
  • 2 Çay Kaşığı Kimyon
  • 2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
  • 400 gram Süzme Yoğurt
  • 6 Diş Sarmısak
  • 100 gram Tereyağı
  • Tuz 
Yapılışı
Sarmısakları dövün. ve süzme yoğurt ile karıştırın.

Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın. Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın. Geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün.

Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin.

Etleri kömür ızgarasında pişirin. Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin.

Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters