Etiketler:

Havuç Turşusu Tarifi



Havuç Turşusu Tarifi
Malzemeler:
  • 2 kg. havuç
  • 2 adet yeşil domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • Bir avuç kıyılmış beyaz lahana
  • 5-6 diş ayıklanmış sarımsak
  • 15 adet kadar kereviz yaprağı
  • Sirke
  • Tuz
Yapılışı:
Cam kavanoza kabuklarını sıyırıp yıkadığınız havuçları uzunlamasına yerleştirin. Aralarına yeşil domatesleri, biberleri, kıydığınız lahanayı, sarımsakları ve kereviz yapraklarını koyun. 

Yarısını 1 litreye 3 çorba kaşığı şeklinde hazırladığınız tuzlu su ile, kalan yarısını sirke ile doldurup, kapağını sıkıca kapayın. Bir aya yakın bir süre içerisinde turşunuz hazır olacaktır.


 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters