Etiketler:

Ezme Patates Çorbası Tarifi



Ezme Patates Çorbası
Malzemeleri: 
1 kg sığır kemiği
12 su bardağı su
4 kahve fincanı un
1 baş soğan
1 adet havuç
1 adet orta boy kereviz
1/2 kg patates
yarım ekmek, bayat
7.5 çorba kaşığı tereyağı
50 gr kaşar peyniri
3 adet defne yaprağı
tuz, biber

HAZIRLANIŞI
Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve  defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya  başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın.

 Tencereden sebzeleri ve kemikleri  çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu  1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dakika kaynatın. 

Çorba kasesine koyun, 50 gr tereyağı eritip fındık iriliğinde  kesilmiş ekmeğin  üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters