Etiketler:

Erzincan Çorbası Tarifi



Erzincan Çorbası Tarifi 
Malzemeleri:
  • 150 gr taze fasulye
  • 150 gr kıyma
  • 50 gr erişte
  • Sarmısak
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Nane
  • Yoğurt
HAZIRLANIŞI
Kıymayı  karabiber ve tuz ile karıştırıp  minik köfteler yapın. Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın. Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun. Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun.

Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilâve edin. Bir çorba kaşığı tereyağı  eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters