Etiketler:

Evde Döner Nasıl Yapılır


Evde Döner Nasıl Yapılır
Malzemeleri
  • 1 kilo dana antrikot veya koyunun but kısmından
  • 150 gram kuyruk yağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz veya pul biber
Yapılışı
Etinizi kasaba ince olarak dilimletin.
Bir kaba soğanı rendenin ince gözünden rendeleyin.
Zeytinyağı, yoğurt ve baharatlarıda ekleyip karıştırın. Bu aşamada kesinlikle tuz atmayın ki et sertleşmesin.
Dilim halindeki etleri bu karışıma bulayın. Her yerine bu sostan bulaşması için elinizle yoğurur gibi yapın ve aynı kabın içinde bırakın.
Üzerine strech film gerip, bir gece buzdulabında bekletin.
Ertesi gün sabah, ben orta boy şeffaf çöp poşetlerinden kullandım. Bu poşetin alt kısmını kesip açın.
Terbiye edilmiş eti, aralarına tuz serperek uzunlamasına dizin.
Sıkıca rulo şeklinde sarın.
3 saat kadar dondurucuda bekletip, daha sonra pişirecekseniz 1 saat önceden dışarı çıkarıp ince ince dilimleyin. Fakat hepsini birden dilimlemeyin. Pişireceğiniz kadarını kesin. Çok miktarda tavaya koyarsanız sulanıyor özelliğini kaybediyor.
Kuyruk yağını küçük doğrayın. Eti kaç seferde pişirecekseniz o kadar parçaya ayırın ve her bölümü pişirmeden bir parça doğranmış kuyruk yağını atıp kızartın. Daha sonra eti atıp yüksek ısıda kızarana kadar pişirin.
Kızarmış patates, soğan salatası, domates, maydanoz ve ayran eşliğinde servis edin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters