Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru:
* 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
* 2 yumurta
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar un
İçi için:
* 3-4 elma
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
- İçini hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup, rendeledikten sonra küçük bir tavaya alın.Toz şekeri ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.Altını kapatıp tarçını ve cevizi ilave edip karıştırın.
- Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamuru 3 bezeye ayırıp 15 dakika bekletin.
- Her bir bezeyi merdaneyle 3-4 mm inceliğinde bir daire haline getirin.Bıçakla bölerek 8 tane üçgen elde edin.
- Her bir üçgenin geniş tarafına içten bir tatlı kaşığı kadar koyup rulo yapın.Tepsiye dizin.
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
- Ilınınca üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.