Etiketler:

Diyet Yemekler Çipura Buğulama Tarifi


Çipura Buğulama Tarifi (diyet)
Malzemeler: 
  • 3 adet çipura
  • 3 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 3 adet domates
  • Bir tane limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
Balıkları ayıklayıp yıkayın. Çelik tencereye yerleştirin. Soğanları piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın, maydanoz ve limonu kıyın. Soğanı, domatesi, maydanozu üzerlerine yayın. Limon dilimlerini üzerine koyup tuz ve karabiber gezdirin. Zeytinyağı ve bir kahve fincanı su ve defneyaprağını ilave edin. 

Tencerenin ağzını bir folyo ile kapatın. Üzerine bıçak yardımıyla bir delik açın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters