Etiketler:

Bulgurlu Köy Köftesi Tarifi



BULGURLU KÖY KÖFTESİ TARİFİ
MALZEMELER
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 3 adet soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 500 gr kaymaklı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Kırmızı tozbiber
HAZIRLANIŞI
Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün ve üzerini  kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Soğanlardan birini soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. 

Köfte harcından küçük parçalar koparıp oval köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Kalan 2 soğanı soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.  Kırmızı tozbiber  serpin, kızarınca ateşten alı. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters