Etiketler:

Baklava Tarifi Baklava Nasıl Yapılır


Baklava Tarifi 
Malzemeleri

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi

Şerbeti için

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu 

Şerbet Tarifi

Şeker ve su tencereye konur, 10 dakika kadar kaynatılır, kaynayınca limon suyu atılıp 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.

Baklava Tarifi
Tereyağı eritilir, içine sıvı yağ atılır. Fırın tepsisi yağlanır. Tepsiye 3 yufka konur, fırça yardımıyla yağ sürülür, yufkaların yarısı bitene kadar her 3 yufkada bir yağlama işlemine devam edilir. Yufkaların yarısı bitince ceviz içi serpilir, kalan yufkalar yine 3 yufkada bir yağlanarak yufkalar bitirilir. Dikdörtgenler şeklinde kesildikten sonra kalan yağ üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir. Şerbet sıcağa yakın ılıkken soğuk baklavaya dökülür. 5-6 saat sonra servis edilir.  
Tarif : Nimet Sungur

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters