Baklava Tarifi
Malzemeleri
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
Şerbeti için
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Şerbet Tarifi
Şeker ve su tencereye konur, 10 dakika kadar kaynatılır, kaynayınca limon suyu atılıp 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.
Baklava Tarifi
Tereyağı eritilir, içine sıvı yağ atılır. Fırın tepsisi yağlanır. Tepsiye 3 yufka konur, fırça yardımıyla yağ sürülür, yufkaların yarısı bitene kadar her 3 yufkada bir yağlama işlemine devam edilir. Yufkaların yarısı bitince ceviz içi serpilir, kalan yufkalar yine 3 yufkada bir yağlanarak yufkalar bitirilir. Dikdörtgenler şeklinde kesildikten sonra kalan yağ üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir. Şerbet sıcağa yakın ılıkken soğuk baklavaya dökülür. 5-6 saat sonra servis edilir.
Tarif : Nimet Sungur