Etiketler:

Ayran Çorbası Tarifi



Ayran Çorbası Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. 

Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters