Malzemeleri
- Bir kilo kuzu incik
- Dört tane orta boy soğan
- Üç tane patates
- Üç tane havuç
- Bir çorba kaşığı tereyağı
Terbiyesi İçin
- Üç yumurta sarısı
- İki limon suyu
- Yarım kahve fincanı su
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Eti yıkadıktan sonra tencereye koyalım. İrice doğranmış patatesleri, havuçları, soğanı, tereyağını, tuzu, karabiberi ve yarım çay bardağı ılık suyu ilave edelim. Et yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim. Suyu biterse 15 dakikada bir yarım fincan ılık su ilave edelim.
Yumurta sarısı, limon suyu ve yarım kahve fincanı suyu çırparak terbiyesini hazırlayalım, terbiyeyi, sıcak etin üzerine dökerek karıştıralım ve servis yapalım.