Etiketler:

Tavuk Sarma Tarifi Oktay Usta


Tavuk Sarma Tarifi 
Malzemeler
  • Dört tane ince dövülmüş tavuk göğüs eti 
  • Yarım kilo ıspanak
  • Bir tane soğan
  • 250 gram. mantar
  • Üç adet domates
  • İki adet sivri biber
  • İki adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Sıvı yağ 
  • Kürdan
 Yapılışı
Soğan incecik doğranıp 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavrulur. Yıkanıp, süzülmüş ve incecik doğranmış ıspanaklar eklenip iyice kavrulur. Çok ince dövülmüş tavuk etleri önlü arkalı tuz ve karabiber ile ovulur. Hazırlanan ıspanak tavuk etlerinin içine konulup sarılır. Etlerin açılmaması için kürdan ile tutturulur. Tencereye alınıp üzerine rendelenmiş domates, ince doğranmış sivri biber ve ince doğranmış mantar eklenip hiç su koymadan 30 dakika orta ateşte pişirilir.


 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters