Etiketler:

Sade Poğaça Nasıl Yapılır


Sade Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç yumurta birinin sarısı üstü için ayrılacak
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı yağ(mısır özü kullanıyorum)
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • İki yemek kaşığı kuru maya 
  •  Bir çay bardağı ılık su
  • İki yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un 
Yapılışı:
Öncelikler mayamızı hazırlayalım. 2 yemek kaşığı Şeker, 2 yemek kaşığı maya, 2 yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı suyumuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım. 5 dakika kadar kabarmasını bekleyelim. Sırasıyla yoğurt, yumurta ve yağımızı ilave edelim. Tuzumuzu da ekleyim yavaş yavaş unumuzu ilave edip yoğuralım. Hamur çok sert olmayacak. Ele yapışacak bir hamur olacak.

Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini kapatıp ılık bir yerde iki katı olana dek kabarmasını bekleyelim. Kabardıktan sonra tepsimizi yağlayalım. Elimizi hafif yağlayıp hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde uzatıp kendi etrafında döndürelim. Hepsini aynı şekilde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.Gördüğünüz şekilde kızarınca fırından alalım..

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters