Etiketler: ,

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası


Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Oktay Usta
Malzemeleri

  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • Dört su bardağı su veya et suyu
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tane havuç
  • Bir tane patates
  • Bir kahve fincanı pirinç
  • İki  domates ya da iki yemek kaşığı domates salçası
  • 50 gram margarin
  • İki diş sarımsak
  • Bir kahve fincanı sirke

Yapılışı
Rendelenmiş soğan margarinde hafifçe pembeleştikten sonra domates veya salça ilave edilir. Kaşıkla karıştırılıp 4 su bardağı su ve tuz konup kaynamaya bırakılır. Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler kaynar suya atılır. Rendelenmiş havuç, rendelenmiş patates; pirinç ilavesiyle, mercimekler eriyinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekerse kaynar su eklenir. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters