Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Oktay Usta
Malzemeleri- Bir su bardağı kırmızı mercimek
- Dört su bardağı su veya et suyu
- Bir tane kuru soğan
- Bir tane havuç
- Bir tane patates
- Bir kahve fincanı pirinç
- İki domates ya da iki yemek kaşığı domates salçası
- 50 gram margarin
- İki diş sarımsak
- Bir kahve fincanı sirke
Yapılışı
Rendelenmiş soğan margarinde hafifçe pembeleştikten sonra domates veya salça ilave edilir. Kaşıkla karıştırılıp 4 su bardağı su ve tuz konup kaynamaya bırakılır. Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler kaynar suya atılır. Rendelenmiş havuç, rendelenmiş patates; pirinç ilavesiyle, mercimekler eriyinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekerse kaynar su eklenir. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.