Etiketler:

Fırında Tavuk Tarifi


Fırında Tavuk Nasıl Pişirilir
Malzemeleri:
  • Sekiz parça tavuk eti
  • Bir tane soğan
  • Üç-dört diş sarmısak
  • Üç çorba kaşığı limon suyu
  • Üç çorba kaşığı sirke
  • Sıvı yağ
  • Kekik
  • Üç tane defne yaprağı
  • Kırmızı pul biber
  • Ketçap
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Sekiz parça tavuk yanmayan bir tepsiye dizin (yanmayan cam kap uygun olur). Başka bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.

Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters