Etiketler:

Elbistan Tava Tarifi



Elbistan Tava Tarifi
Malzemeleri:
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Bir adet ince doğranmış arpacık soğanı
  • Bir adet domates
  • Bir diş sarımsak
  • Tuz
  • Bir adet patlıcan
  • Bir çorba kaşığı yoğurt
  • İki çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tane sivri biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Kullanacağınız kuzu etini kızartmaya başlayın. Tencerenin içine tereyağını ekledikten sonra kızartmaya devam edin. İçine domates ve arpacık soğanını ilave edip, karıştırın. İçine tuz, 1 diş ezilmiş sarımsakta ilave edin. Sonrasında ateşi kapatın.

Tercihinize göre patlıcanları doğrulayın. Tuzlu suyun içinde biraz beklemeye bırakın. Doğradığınız patlıcanları yıkadıktan sonra, yağda kavurmaya başlayın.

Rengini kaybetmemesine dikkat edin.

Biberleri ayıklayın ve yine tercihinize göre kesin. Patlıcanları kızarttığınız yağın içinde onlarıda bir kaç dakika kızartın.

Kızarttığınız etleri güveç tabağına alın. Üstüne kızarttığınız patlıcanları koyun. Sonrasında ise biber, domates ve yoğurtdu ekleyin.

Son olarak kaşarı rendeleyip üzerine ilave edin. Sonra 180 derecelik fırına koyun ve kaşar peynirleri eriyesiye kadar pişirin.

Sıcak servis etmeye dikkat edin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters