Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 200 haşlanmış tavuk eti
- Bir yumurta
- Üç Çorba kaşığı tepeleme yoğurt
- iki çorba kaşığı tepeleme un
- İki çorba kaşığı tereyağı veya margarin (katı yağ kullanmayanlar için ay çiçek yağı)
- Altı su bardağı su
- Tuz
- Kırmızı biber
- Nane
- Üç diş diş sarmısak (isteğe bağlı)
- İki çorba kaşığı sirke (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Tavuk etini haşlayalım, kemiklerden ayırıp küçük küçük doğrayalım.
Bir tencereye unu, yumurtayı, yoğurdu koyalım, çok az su ekleyerek topaksız kıvama gelene kadar karıştıralım.
Doğradığımız haşlanmış tavuk etini, dövülmüş sarımsakları ve suyunu ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte karıştırarak, üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Son olarak tuzunu ekleyelim, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alalım.
Tavaya yağı koyup eritelim, naneyi ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ateşten alalım. Naneli, biberli yağı ve sirkeyi çorbanın üzerine gezdirip servis yapalım.