Etiketler:

Oktay Usta Ekşili Arap Dolması Tarifi


Ekşili Arap Dolması
Malzemeleri
  • Yarım kilo (500gram) asma yaprağı
  • Dört patlıcan
  • Yarım kilo dolmalık biber
İç Harcı İçin:
  • Yarım kilo bıçak eti
  • İki su bardağı pirinç
  • iki domates
  • Dört yeşil biber
  • Bir soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • İki çorba kaşığı biber salçası
  • Bir çorba kaşığı pul biber
  • Bir çorba kaşık karabiber
  • Sumak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Su

Hazırlanışı
Asma yapraklarını haşlıyoruz. Sumağı ılık su ile ıslatıyoruz. Patlıcanları ikiye kesip içlerini boşaltıyoruz. Biberlerinde içini boşaltıyoruz.

Domates, biber, maydanoz ve soğanı ince bir şekilde doğruyoruz. Karıştırma kabının içine, yıkanmış pirinç, et, doğradığımız sebzeler, biber salçası, pul biber, karabiber, sıvı yağ ve tuzu katıp yoğuruyoruz.

Asma yaprağının ortasına iç harçtan koyup sarıyoruz. Boşalttığımız patlıcan ve dolmalık biberleride dolduruyoruz. Tencereye önce asma yaprağı dolması üstüne de biber ve patlıcan dolmalarını koyuyoruz.

Üzerine başına gelecek kadar sıcak su döküp tuz ekliyoruz. Islattığımız sumağı süzgeç yardımı ile biraz suyunu ekliyoruz. Orta ateşte dolmaları pişiriyoruz. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters