Etiketler: ,

Oktay Usta Ayva Reçeli Tarifi



Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi
Malzemeleri
  • İki kilo ayva
  • İki kilo toz şeker
  • 1,5 litre. su
  • 10 tane karanfil
  • Bir tane limon suyu
Yapılışı
Ayvaların kabuklarını soyun. Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Tencereye 1.5 litre suyu alın. Tencereye rendelenmiş ayvaları ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini de ilave edin. Ayvaları ilk önce su ile beraber haşlayın ve kaynamaya bırakın.

Ayvalar piştikten sonra tencereye 2 kilo toz şeker ilave edin. Üzerine 10 adet karanfil ilave edin ve pişirmeye devam edin.

Ayva reçelini ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu ilave edin. Ayva reçeli piştikten sonra sıcak olarak kavanoza boşaltın. Kavanozun kapağını kapatın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters