Etiketler:

Çeçil Peynirli Yumurtalı Tart Tarifi


Domates peynir ve yumurtalı tart
Hamur İçin Malzemeleri
  • 2.5 su bardağı (350 gram) un
  • Üç çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 225 gram tereyağı, soğuk
  • Yedi  çorba kaşığı buz gibi soğuk su
  • Bir tane yumurta (kenarlarına sürmek için)

İç Malzemeleri
  • On tane cherry domates
  • 90 gram Çeçil peyniri veya beyaz peynir
  • İki çorba kaşığı siyah zeytin ezmesi
  • Üç tane yumurta
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı
Tereyağını kesme şeker büyüklüğünde parçalara kesip soğumak üzere buzluğa koyun ve en az 20 dakika bekletin.
Büyük boy bir karıştırma kabında un, şeker ve tuzu harmanlayın.
Bu aşamada, hamuru isterseniz bir mutfak robotu yardımıyla, isterseniz de hiçbir alet kullanmadan ellerinizle hazırlayabilirsiniz. 
Ellerinizle hazırlamak isterseniz; donmuş tereyağını unun durduğu kaba ekleyip tereyağı parçaları nohut büyüklüğüne gelene kadar parmaklarınızın ucuyla (ya da elleriniz çok sıcaksa hamur bıçağı veya iki adet çatal yardımıyla) una yedirin. 
Ardından buz gibi soğuk suyu hamurun üzerine eşit bir şekilde serpip hamuru harmanlayarak zar zor bir araya gelen bir hamur elde edin. 
Hamuru mutfak robotunda hazırlamak isterseniz, metal bıçak takılı geniş bir mutfak robotunun haznesine unu, şekeri ve tuzu koyup karıştırın. 
Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip nohut büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar aralıklarla karıştırın. 
Ardından soğuk suyu yavaş yavaş damlatarak karıştırmaya devam edin. İki parmağınızın arasında sıktığınız ufak bir hamur parçası dağılmadan kalıyorsa hamurunuz hazır demektir.
Hamuru çok fazla yoğurmadan bir top haline getirin, iki eşit parçaya bölün ve her ikisini de streç filme sarıp en az 3 saat, tercihen ertesi güne kadar (ve en fazla iki gün), buzdolabında bekletin. 
Bu süre ısınan tereyağının tekrar donması ve suyun un tarafından tamamen emilmesi için gereklidir. 
Dilerseniz hamurlardan birini sonradan kullanmak üzere hava almayacak şekilde paketleyip buzluğa kaldırabilirsiniz. 
Bir ay boyunca tazeliğini koruyacaktır. 
Donmuş hamuru kullanmak için bir gece önceden buzdolabına alıp açılmasını beklemeniz gerekir.
Ertesi gün hamuru buzdolabından çıkartıp iki adet parşömen kağıdının arasında oklava yardımıyla 20*30 cm ebadında açın. 
Kenarlarından birer santim içeri kıvırın, hamurun iç kısımlarını bir çatal yardımıyla yer yer delin ve fırın tepsisine aktarıp buzlukta en az 30 dakika soğumaya bırakın.
O esnada fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. 
Hamuru fırına vermeden hemen önce kıvırdığınız kenarlarına bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurtadan sürün. 
Hamuru boş haliyle 180 derecede 20 dakika boyunca pişirin.

Hamur pişerken üzerinin malzemelerini hazırlayın. 
Domatesleri ikiye kesin, yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırıp ayrı kaplara alın.
20 dakikanın sonunda fırından çıkmış hamurun üzerine önce peyniri yayın, domatesleri serpiştirin, yan yana yumurtanın beyazını üç eşit parçaya bölerek dökün, üzerlerine sarıları kırmamaya özen göstererek koyun, aralara zeytin ezmesi sıkın ve tuz ve karabiberini döküp fırın ısısını 160 dereceye düşürün ve fırına verin.
Yumurtaların beyazları tamamen pişip sarıları da kayısı kıvamına gelene kadar, yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin.
Fırından çıkarttıktan hemen sonra servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters