Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi, arpa şehriyeli et yahnisi 4 kişilik, arpa şehriyeli et yahnisi yemek tarifleri, arpa şehriyeli et yahnisi yemek tarifi, arpa şehriyeli et yahnileri, yemek tarifleri, arpa şehriyeli salata arpa şehriyeli yahni tarifleri, arpa şehriye yemeği, arpa şehriyeli etli pilav.
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi
Malzemeleri:
- İki çorba kaşığı margarin
- İki su bardağı arpa şehriye
- İki çorba kasığı kuşbaşı et
- 2 tane biber
- 10 tane arpacık soğan
- İki tane domates
- İki su bardağı su
- Bir tane defne yaprağı
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
Margarini tencereye alıp eritin.
2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun.
2 çorba kasığı eti ekleyin.
Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.
Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin.
Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın.
Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.