Etiketler:

Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Nasıl Yapılır Malzemeleri

Malzemeleri:
  • İki çorba kaşığı margarin
  • İki su bardağı arpa şehriye
  • İki çorba kasığı kuşbaşı et
  • 2 tane biber
  • 10 tane arpacık soğan
  • İki tane domates
  • İki su bardağı su
  • Bir tane defne yaprağı
  • Kimyon
  • Karabiber 
  • Tuz
Yapılışı
Margarini tencereye alıp eritin. 
2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 
2 çorba kasığı eti ekleyin. 
Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.
Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. 
Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. 
Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. 
Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters