Elmalı Turta Tarifi
Malzemeleri
- 70 gram margarin
- Bir tane yumurta
- Bir tane bardağı süt
- Bir tane çay bardağı şeker
- Bir paket vanilya
- Bir paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
- 3 tane orta boy elma
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın (silme)
- 3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
Hamuru hazırlamak için genişçe bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınınızla harmanlayın.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30cm civarında açın, 8’e bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.