Etiketler:

Ayşe Tüter Yırtık Poğaça Tarifi Ayşe Tüter Yırtık Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi


Ayşe Tüter Yırtık Poğaça Tarifi
Malzemeleri: 
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 100 gram dil peyniri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 domates
  • Yarım paket maya
  • 2 yeşil biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yumurta
Yapılışı
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
Mayayı sütle ve şekerle eritip ortasına dökün, sıvı yağı ilave edin.
Yavaş yavaş yoğurup hamuru hazırlayın.
Hamuru ikiye bölün merdane ile açın.
Bir kapta domatesleri küp küp biberi ince kıyın.
Dil peyniri, nane, kekik, yumurta akını karıştırın.
Yarısını hamurun tam ortasına koyun.
Karşılıklı kenarlarını ortaya doğru kapatın, fakat birleştirmeyin.
Tepsiye koyun.
Diğer hamura da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derece fırında pişirip, servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters