Etiketler:

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi


Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeleri

  • Bir kilo süt
  • Bir su bardağı irmik
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir çorba kaşığı margarin
  • Bir çorba kaşığı hindistan cevizi
Süs için:
  • Hindistan cevizi
  • Dövülmüş antep fıstığı 
  • Tarçın

Yapılışı
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. 
Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizi ekleyin.
Boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 
Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.


 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters