Pırasalı Yumurta Kavurması Tarifi
Malzemeler
- Pırasa (beyaz kısımlarını ayırın sonra yemek yaparsınız, burada yeşil kısımlarını kullanacağız, miktarı tercihe göre değişebilir, resimden bakabilirsiniz)
- Yumurta (ben 3 tane kullandım, yeterli geldi)
- Tuz
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Pırasanın yeşil kısımları yıkandıktan sonra resimdeki gibi doğranır. Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyularak pırasalar eklenir ve pişirilir. Pırasaların rengi değişince yumurtalar kırılır. Tuz eklenir ve karıştırılır. İsteyen birazda acı toz biber ekleyebilir, harika oluyor. Akşam yemeği için çok pratik ve lezzetli olan bu tarifi, eşimle çok beğenerek yiyoruz.