Etiketler:

Midye Pilavı Tarifi


Midye Pilavı Tarifi  
  • Amerikan pirinci 350 gram
  • Soğan 200 gram
  • Midye 1.2 litre
  • Toz şeker 50 gram
  • Soya yağı 100 mililitre
  • Fındık içi 100 gram
  • Kuru üzüm 50 gram
  • Kaynamış su 1.3 litre
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Yenibahar
  • Karabiber
  • Limon
Hazırlanşı
Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters