Minik Sandviç Poğaça Tarifi Minik Sandviç Poğaça Nasıl Yapılır Minik Sandviç Poğaça Oktay Usta Tarifleri,Mis Sandviç Poğaça Tarifi Mis Sandviç Poğaça Nasıl Yapılır Mis Sandviç Poğaça Pişirmek Mis Sandviç Poğaça Oktay Usta Tarifleri, Mis Sandviç Poğaça Tarifleri, Mis Sandviç Poğaça Nasıl Pişirilir, Mis Sandviç Poğaça Pişirmek, Mis Sandviç Poğaça Oktay Usta Tarif, Mis Sandviç Poğaça Malzemeler.
Minik Sandviç Poğaça
Malzemeleri:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı + – olabilir)
İç malzeme için
İsteğe göre;
- Kaşar,
- Salam,
- Beyaz peynir
- Zeytin ezmesi
- Nutella
Üzeri için
- 2 adet yumurta sarısı, istenirse çörek otu,susam
Hazırlanışı
Su ve süt karıştırılarak el yakmayacak şekilde ılıtılır.
Maya hamur yoğrulacak kaba alınır, üzerine ılınan süt ve şeker eklenerek 10 dk. kabarması beklenir. (beklemeden de olur ama böyle daha güzel mayalanıyor).
Sonra tuz ve yağ da konur alabildiğince un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamur kabı bir örtü ile sarılarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanması beklenir.
Hamur mayalandıktan sonra ele birazcık sıvı yağ sürerek ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve tepsiye aralıklı dizilir. Birazda tepside kabarması beklenir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra poğaçalar iyice soğutulur (soğumazsa keserken hamur olur) ve içine istenilen malzeme konarak servis edilir.