Kesme Çorbası Tarifi Kesme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır Kesme Çorbası Oktay Usta Tarifleri Kesme Çorbası Pişirmek, Kesme Çorbası Tarifleri, Kesme Çorbası Yapmak, Kesme Çorbası Oktay Usta Tarifi, Kesme Çorbası Pişirmek, Kesme Çorbası Malzemeleri.
Kesme Çorbası Tarifi
Malzemeleri
Kesme Çorbası Tarifi
Malzemeleri
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı un
- 2 adet iri soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2,5 bardak ayran
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı su
- köfte malzemeleri :
- 250 gr kıyma
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Kıymayı baharatla karıştırın ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Bir kenarda bekletin. Su ile yumurtayı iyice karıştırın, tuz ekleyin ve unu da ilave ederek sert bir hamur yapın.
Hamuru oklava ile açıp, unlayın, ikiye katlayın. İki parmak genişliğinde şeritler kesin ve daha sonra bu şeritleri kibrit çöpü kalınlığında kesin. Bir tavada soğan ile yağı kavurun. Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin, tuzu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve kesilmiş hamuru karıştırıp 15 dakika kadar pişirin. Hazırlanan çorbaya ayranı karıştırıp, üzerine kuru nane serpin.