Ispanaklı Omlet Tarifi
Malzemeleri
- 200 Gram Ispanak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 50 Gram Margarin
- Yeterince Tuz Ve Karabiber
- Omlet İçin;
- 3 Adet Yumurta
- 1/4 Paket Margarin
- Yeterince Tuz Ve Karabiber
Hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp bol suyla birkaç defa yıkadıktan sonra, birkaç parçaya ayıralım.
Ufak bir tencereye margarini koyup ince kıydığımız kuru soğanı ilave ederek kavuralım.
Soğanlar biraz kavrulunca, ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edelim.
Ispanaklar suyunu salıp da çekince, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan indirelim.
Sade bir omlet hazırlayıp, ortasına ıspanaklı içten koyalım ve katlayarak sıcak sıcak servis yapalım.
Not: İsteyenler, yarım çay kaşığı muskat ilave edebilir.