Etiketler:

Ankara Muhallebisi Tarifi


Ankara Muhallebisi Tarifi
Malzemeler
  • 1litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 kaşık un
  • Vanilya
  • 100 gram margarin
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • Çilek sos yada reçeli
  • 1 paket kremşanti
Yapılışı
Şeker ve unu karıştırıp sütü ekleyip pişirmeye başlayın, pişmesine yakın vanilya ve yağı ekleyin öylece pişirin. Petibör bisküvilerini rondodan geçirip tepsinin altına serin. pişirdiğiniz muhallebiyi ilk önce kaşık kaşık bisküvilerin üzerine yayın tamamen üstü kapanınca gerisini dökebilirsiniz.

İlk hepsini birden dökünce bisküviler topaklanıyor. Soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine sürün. Biraz dinlendirip dolapta bekletin sonra büyük kareler halinde dilimleyin. Spatula yardımı ile dilimi ikiye katlayın, böylece kremşanti arada kalacak. Üzerinede çilek sos yada çilek reçeli döküp servis yapabilirsiniz

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters