Etiketler:

Salçalı Uskumru Tarifi


Salçalı Uskumru Tarifi
Malzemeleri 

  • 1.5 kg uskumru balığı
  • 7 çorba kaşığı tereyağ
  • 3 adet defne yaprağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet kereviz
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet limon
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı 
Balıkları temizleyin, yıkayıp tuzladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Sebzeleri ayıklayın, yıkayıp, iri parçalar halinde doğrayın, tuz, biber, tereyağ, su ve defne yapraklarını ilave edin. Orta hararetli ateşte sebzeler pişinceye dek kaynatın, ince delikli bir süzgeçten geçirip, balıkların üzerine boşaltın. Maydanozu kıyıp, üzerlerine serpin. Her bir balığın üzerine yarım limon dilimi koyun. Orta hararetli fırında 40-45 dakika kadar pişirip, servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters