Etiketler:

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi


Güveçte Kuru Fasulye
Malzemelerı:

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Yapılışı:
Ön hazırlık olarak fasulyeyi ıslatıyoruz.
Tencereye fasulyeleri koyup üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz.
Fasulyeler biraz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Diğer tarafta güvece sıvıyağı, kuru soğanı yemeklik doğrayıp eti ilave ediyoruz.
Sotelemeye devam ediyoruz.
Salçayı, biber salçasını, pulbiberi ilave edip bir iki karıştırıp suyunu ilave ediyoruz.
Kaynamaya başlayınca kuru fasulyeyi ilave edip kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Tuzunu koyuyoruz.
5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz.
NOT: Eti önceden haşlayabilirsiniz.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters