Kırmızı Lahana Salatası
Malzemeleri:
- Kırmızı lahana (Orta boy)
- 3 adet limon
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
Yapılışı:
Kırmızı lahananın dış yapraklarını atıyoruz.
Dışını yıkadıktan sonra kuruluyoruz.
Lahanayı ortadan ikiye kesip ince ince kıyıyoruz.
Lahanayı keserken kök kısımlarını alıyoruz.
Kıydığımız lahanaları geniş bir karıştırma kabına alıyoruz.
Üzerine tuzu, 3 adet limon suyunu katıp elimizle iyice ovuyoruz.
Üzerine sirkeyi, zeytinyağını katıp karıştırıyoruz.
Yapmış olduğumuz salatayı kavanoza koyup buzdolabında saklıyoruz.
2-3 ay süre ile dolapta duruyor.
Servis yaparken marul salatası ile veya herhangi bir salata ile birlikte süslemelerde kullanabilirsiniz.
NOT: Lahanaya limon güzel renk verdiği için ilk önce tuzla birlikte ovuyoruz.Eliniz ve doğrama tahtasının rengi boyanıyor . Buralara limon sürdüğünüzde rengini alıyor.