Etiketler:

Yufkalı Saç Kebabı Tarifi Yufkalı Saç Kebabı Nasıl Yapılır Yufkalı Saç Kebabı Pişirmek Yufkalı Saç Kebabı Oktay Usta Tarifleri Yufkalı Saç Kebabı Yapmak



Yufkalı Saç Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kg koyun botundan orta yağlı kuşbaşı et
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 4 adet küp küp doğranmış domates
  • 4 adet doğranmış soğan
  • 5 adet halka doğranmış sivri biber
  • Yarım kg un
  • Yeteri kadar tuz 
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
Yapılışı
Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin. Saçı biraz tereyağlıyla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.

Tavayı sallayarak bulamacı yayın. Altını üstünü pişirip servis tabağına alın. Yufkaların arasına saç kebabı koyarak servise sunun.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters