Yörük Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet domates,
- 1 adet soğan
- 2 adet biber,
- 15 adet mantar
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet kabak, tuz
- 1 çay bardağı ayçiçek yağ
- 1 buçuk su bardağı erişte
- 1 buçuk su bardağı kasar peyniri
Yapılışı
Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın. 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın. Tuzunu ilave edin.
Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın. Tencereden alıp, süzün.
Erişteleri fırın tepsisine yayın. Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın. En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin. Sıcak servis yapın.