Yayla Kebabı Tarifi
Malzemeleri
- 10 adet hazır köfte
- 2 Çorba kasığı tereyağı
- 1 Çay kasığı kimyon
- 1 Çay kasığı kırmızıbiber
- 1 Çay kasığı karabiber
- 1 adet pide
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 adet domates
- 2 adet biber
Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.
Daha sonra pideleri servis tabağına alın. Üzerine 2 su bardağı yoğurdu ekleyin. Köfteleri üçe bölün. Pidelerin üzerine yerleştirin.
Domates ve biberleri ızgarada kızartın. Köftelerin yanına koyup, servis yapın.