Etiketler:

Yağsız Poğaça Tarifi


Yağsız Poğaça Tarifi 
Malzemeler:

  • 2 yumurta (bir tanesinin beyazını ayirin, ya da benim gibi susaminiz yoksa sarisini ayirin)
  • 1 yemek kasigi kuru maya
  • 1 buyuk su bardagi ilik sut ve su karisimi
  • 2 yemek kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • Un

Ic Malzemesi:

  • Rendelenmis kasar peyniri (veya mozarella)
  • 1 kucuk kutu krem peynir

Yapılışı
Oncelikle hamurun butun malzemelerini karistirip, aldigi kadar un ile yoguruyoruz. Dikkat edilmesi gereken sey, kuru mayayi sutte bekletmiyoruz, direk unun uzerine serpip diger malzemelerle karistiriyoruz. Hamuru yalklasik 45 dakika bekletip iki katina cikmasini sagliyoruz. Bu arada ic malzememizi hazirliyoruz. Rendelenmis kasar ile krem peyniri iyice karistirip, her bir pogacanin icine koyacagimiz miktarda yuvarlaklar yapiyoruz. Boylece hamuru acinca ic malzemesini kolayca icine koyup kapatabilecegiz.

Kabaran hamuru 4-5 parcaya bolup merdane ile yaklasik 0.5 cm kalinliginda aciyoruz. (Ben biraz kucuk parcalar koparip actim. Siz daha buyuk parcalar halinde acarsaniz isiniz daha da kolaylasir.)Genis agizli bir bardak yardimi ile hamurdan yuvarlaklar kesiyoruz. Ic malzemesini koyup, yuvarliyoruz. Eger susaminiz varsa, pogacalari once yumurta beyazina daha sonra susama batirip tepsiye diziyoruz. Benim gibi susaminiz yoksa, ayirdiginiz yumurta sarisini surmeniz yeterli. Onceden isitilmis firinda (350F, 180C) pisiriyoruz. Afiyet olsun...

NOT: Yuvarlama kismini guzel yapmaya dikkat edin, yoksa benim pogacalar gibi icindeki peynirlerin hepsi tepsiye akar :( Fotograftan da gorunuyor guzelim peynirciklerim. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters