Etiketler:

Turşulu Ördek Tarifi


Turşulu Ördek Tarifi 
Malzemeleri: 
İç pilav için : 
  • 1 baş soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 kahve fincanı badem 
  • 1 çorba kaşığı fıstık
  • Tuz
  •  Karabiber
Yemek için :
  • İki kilo lahana turşusu (veya lahana)
  • 1 baş soğan
  • 150 gr margarin
  • Kırmızı biber
  • 150 gr tereyağ
  • Tuz
  • Tarabiber
HAZIRLANIŞI
Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince  bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20  dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan  sonra servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters