Turşulu Ördek Tarifi
Malzemeleri:
İç pilav için :
- 1 baş soğan
- 50 gr tereyağı
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı badem
- 1 çorba kaşığı fıstık
- Tuz
- Karabiber
Yemek için :
- İki kilo lahana turşusu (veya lahana)
- 1 baş soğan
- 150 gr margarin
- Kırmızı biber
- 150 gr tereyağ
- Tuz
- Tarabiber
HAZIRLANIŞI
Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.