Etiketler:

Taze Fasulye Çorbası Tarifi


Taze Fasulye Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo taze fasulye
  • Bir baş soğan
  • 4 iri domates
  • 1/2 bardak bulgur
  • İsteğe göre parça et.
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp üç veya dört parçaya kırın.
Yıkadığınız fasulyeyi haşlanmak üzere tencerede kaynamış olan suya atın ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.

Bu arada başka bir tencerede (isteğe göre et de konulabilir) yağı eritin ve küçük küçük doğranmış soğanları iyice pembeleşinceye kadar kavurun. 

Daha sonra bunun üzerine soyularak küçük küçük doğranmış domatesleri atın. 

Domates pişene kadar bekleyip üstüne haşlanmış fasulyeleri suyu ile ilave edin. Tencerenin ağzı taşmayacak kadar sıcak su ve tuzunu da ilave edin. Kaynamaya başlayınca, ayıklayıp yıkadığınız bulguru da tencereye ilave edin ve yaklaşık 10 dakika sonra ateşten alın.  

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters