Simit Kebabı
Malzemeler
- 400 gr. Orta Yağlı Kıyma
- 200 gr. Köftelik Bulgur
- 3 Diş Sarmısak
- 1/2 Çay Kaşığı Pulbiber
- 1 Tatlı Kaşığı Nane
- 1 Baş Kuru Soğan
- 1/2 Çay Kaşığı Karabiber
- 30 gr. Çam Fıstığı
- Tuz
Yapılışı
Bulguru ayıklayıp, yıkayın. Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin. Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın.
Sarmısakları iyice dövün. Soğanları rendeleyin, suyunu süzün. Diğer baharatlarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın.
En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın. Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin.