Etiketler:

Sahan Kebabı Tarifi Sahan Kebabı Nasıl Yapılır Sahan Kebabı Pişirmek Sahan Kebabı Oktay Usta Tarifleri Sahan Kebabı Yapmak

Sahan Kebabı Tarifi Sahan Kebabı Nasıl Yapılır Sahan Kebabı Pişirmek Sahan Kebabı Oktay Usta Tarifleri Sahan Kebabı Yapmak, Sahan Kebabı Yapmak, Sahan Kebabı Nasıl Pişirilir, Sahan Kebabı Pişirmek, Sahan Kebabı Oktay Usta Tarifi, Sahan Kebabı Malzemeleri.

Sahan Kebabı Tarifi
Malzemeler

  • Margarin
  • 1 adet soğan
  • 3 adet Domates
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet pide
  • 1/2 kahve fincanı et suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 adet şiş kebap
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Dereotu
  • Tuz

Yapılışı
Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin. 5 dakika pişirin. Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın.

Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin. 2 dakika pişirip, bir kenara ayırın. Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın. Üzerine etsuyunu ekleyin.

Tavanın kapağını kapatın. 3-4 dakika dinlendirin. Pideleri 4 adet bakır sahana bölün. Üzerine patlıcanlı harcı yayın. Yoğurdu ekleyin. Şiş kebapları da yoğurdun üzerine koyun. Ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters