Etiketler:

Pirinç Pilavı Tarifi



Pirinç Pilavı Tarifi  
Malzemeleri
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı
Öncelikle pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanır. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletilir. Tencereye sıvı yağ koyulur ve yağ kızgınlaştığında pirinçler eklenir. Sürekli karıştırılır. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur. Sonrasında su ve tuz eklenir. Tuzu tadına bakarak isteğinize göre ekleyebilirsiniz. 

Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilav karıştırılarak servis yapılır.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters