Likörlü Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
- 20 çorbakaşığı margarin
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 1 çorbakaşığı vanilya
- 1/2 çorbakaşıği likör
- 1 çorbakaşığı su
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta akı
- 2 çorbakaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
6,5 çorbakaşığı margarin veya tereyağı, unu ve suyu hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip 4-5 mm. kalınlığında kesin.
200 derecede yaklaşık 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Kalan margarin ya da tereyağını, bir su bardağı toz şekerle karıştırıp, içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
1/2 su bardağı toz şekeri, likörü, 1/2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün.
Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı eşit olarak paylaştırın.