Etiketler:

Likörlü Kurabiye Tarifi



Likörlü Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • 20 çorbakaşığı margarin
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 çorbakaşığı vanilya
  • 1/2 çorbakaşıği likör
  • 1 çorbakaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta akı
  • 2 çorbakaşığı kakao 
HAZIRLANIŞI
6,5 çorbakaşığı margarin veya tereyağı, unu ve suyu hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip  4-5 mm. kalınlığında kesin.

200 derecede yaklaşık 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Kalan  margarin ya da tereyağını, bir su bardağı toz şekerle karıştırıp, içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

1/2 su bardağı toz şekeri, likörü, 1/2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün.

Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı eşit olarak paylaştırın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters