Etiketler:

Kütahya Köftesi Tarifi


Kütahya Köftesi Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 çorba kaşığı kıyma
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 çorba kaşığı tarhana
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • 4 kişilik
HAZIRLANIŞI
Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat  kadar bekletin ve bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın. Şişene kadar bekleyip,  karabiber, tuz ve kıymayı ilave edin. 

Malzemeleri yoğurup, hamur yapın. Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır. Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp,  köfteler yapın. 

Tencereye üç su bardağı su koyun. Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir. Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan suyu yoğurt ile karıştırıp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün. Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir. Tereyağını  eritip, kırmızı biberi ve katın. Köftelerin üzerine döküp, servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters