Kazan Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
- 350 gr orta yağlı kıyma
- 4 adet kemer patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanların baş kısmını kesip yıkayın ve 1 cm kalınlığında verevine doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Kıyılmış soğanlara tuz ve karabiber ekleyin, ayrıca arzu ettiğiniz başka baharatlar varsa onları da ekleyin. Soğanları tuzla ovarak öldürün.
Salçayı bir fincan suyla karıştırıp kıymayla beraber soğan-baharat karışımına ilave edin. Hepsini yoğurup köfte şekline getirin. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip tencereye dizin.
Diğer tarafta domatesleri rendeleyip iki kaşık sıvı yağ ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yemeğin üzerinde gezdirin. Yemeği süslemek için patlıcanların arasına sivri biber yerleştirin. Yemeğin üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.