Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye
Malzemeleri:
- 1 yumurta
- 1 su bardak Dr. Oetker Pudra Şekeri
- 1 Dr. Oetker Şekerli Vanilin
- 1 Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
- 250 gr yağ
- 2yemek kaşık Dr. Oetker Kakao
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşık toz şeker
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Eritilmiş yağın içine yumurta sarısı eklenir.ardından pudra şekeri, un, vanilya, kabartma tozu ve kako eklenir.kurabiye hamuru elde edilir.
Diğer kapta hindistan cevizi, toz seker, yumurta akı karıştrırlır. Kakaolu kurabiye hamuruna içli köfte tarzında oyuklar oluşturulur içlerine hindistan cevizli karışımlar konur. hamurlar kapatılır ve tepsiye konur.180 derecede pişirilir.pişip servis tabağına konulduğunda isteğe bağlı olarak pudra şekeri üzerine dökülebilir.