Havuçlu Pirinç Çorbası Tarifi
Malzemeleri
- (6 kişilik)
- 2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
- 1 orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı margarin
- 5 bardak tavuk suyu
- 2 orta boy havuç
- Yarım çay kaşığı beyaz biber
- 1 çorba kaşığı ekşi krema
- Garnitür olarak maydanoz veya nane
HAZIRLANIŞI
Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin.
Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.