Etiketler:

Havuçlu Pirinç Çorbası Tarifi


Havuçlu Pirinç Çorbası Tarifi
Malzemeleri
  • (6 kişilik)
  • 2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 5 bardak tavuk suyu
  • 2 orta boy havuç
  • Yarım çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çorba kaşığı ekşi krema
  • Garnitür olarak maydanoz veya nane
HAZIRLANIŞI
Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 

Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. 

Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters