Malzemeleri:
- 250 gr yarma
- 10 su bardağı kemik suyu
- 1 adet soğan
- 500 gr yoğurt
- ½ adet limon suyu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 kahve fincanı un
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı nane
- ½ çay kaşığı kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin ve haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin.
Diğer bir kapta, ince doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında sote edin, yoğurdu yedirin, naneyi ve limon suyunu da ekleyin. Bu karışımı tuz ve karabiber ile birlikte kaynayan çorbaya ekleyin. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp, pişmiş çorbanın üzerine gezdirin.